نی‌ نی سایت

چلو مرغ بهشتی: ۱۹ راز خوشمزگی از نی نی سایت!




چلو مرغ بهشتی: ۱۹ راز خوشمزگی از نی نی سایت!

چلو مرغ یکی از غذاهای محبوب و همیشگی سفره‌های ایرانی است. اما چطور می‌توان یک چلو مرغ فوق‌العاده خوشمزه درست کرد؟ در این پست، ۱۹ نکته کلیدی و تجربه را از کاربران با سلیقه نی نی سایت جمع‌آوری کرده‌ایم تا شما هم بتوانید طعم بهشتی چلو مرغ را تجربه کنید.

این نکات بر اساس نظرات و تجربیات واقعی کاربران نی نی سایت است و امیدواریم که برای شما مفید باشد. پس با ما همراه باشید!

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • مرینت جادویی:

    حتماً مرغ را حداقل ۲ ساعت قبل از پخت با پیاز، سیر، آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل مرینت کنید.
  • تفت دادن اصولی:

    مرغ را قبل از پخت با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. این کار طعم بهتری به مرغ می دهد.
  • پیاز داغ فراوان:

    در بهره‌گیری از پیاز داغ دست و دلباز باشید. پیاز داغ پایه اصلی طعم سس مرغ است.
  • رب گوجه‌فرنگی با کیفیت:

    از رب گوجه‌فرنگی مرغوب استفاده کنید. رب گوجه‌فرنگی خانگی طعم بی‌نظیری به سس مرغ می‌دهد.
  • ادویه‌های معطر:

    از ادویه‌هایی مانند زردچوبه، دارچین، زنجبیل و فلفل سیاه به اندازه کافی استفاده کنید.
  • زعفران دم‌کرده:

    زعفران دم‌کرده را در مراحل پایانی پخت به مرغ اضافه کنید تا عطر و رنگ بی‌نظیری بگیرد.
  • آب نارنج یا آبلیمو:

    برای ترش و ملس کردن سس مرغ، از کمی آب نارنج یا آبلیمو استفاده کنید.
  • شکر یا عسل:

    برای متعادل کردن طعم سس مرغ، مقدار کمی شکر یا عسل اضافه کنید.
  • فلفل دلمه‌ای:

    اضافه کردن فلفل دلمه‌ای خرد شده در مراحل پایانی پخت، عطر و طعم بی‌نظیری به مرغ می‌دهد.
  • قارچ:

    اگر دوست دارید، می‌توانید در مراحل پایانی پخت، قارچ تفت داده شده به مرغ اضافه کنید.
  • آب کم:

    برای پخت مرغ از مقدار کمی آب استفاده کنید تا سس غلیظ و خوشمزه‌ای داشته باشید.
  • حرارت ملایم:

    مرغ را با حرارت ملایم بپزید تا کاملاً مغزپخت شود و سس آن جا بیفتد.
  • دم کردن برنج اصولی:

    برنج را به روش صحیح دم کنید تا دانه‌دانه و خوش‌طعم شود.
  • ته‌دیگ سیب‌زمینی یا نان:

    ته‌دیگ سیب‌زمینی یا نان، لذت چلو مرغ را دوچندان می‌کند.
  • کره یا روغن حیوانی:

    برای طعم بهتر برنج، از کره یا روغن حیوانی استفاده کنید.
  • بهره‌گیری از عصاره مرغ:

    اضافه کردن مقدار کمی عصاره مرغ به سس، طعم آن را عمیق‌تر می‌کند.
  • پخت آهسته با حرارت کم :

    راز یک چلو مرغ مجلسی پخت آهسته با حرارت کم است، حوصله به خرج دهید.
  • اضافه کردن سبزیجات معطر :

    در ۱۰ دقیقه انتهایی پخت کمی جعفری و گشنیز تازه ساطوری شده به خورشت اضافه کنید.
  • طعم دودی :

    اضافه کردن کمی پودر پاپریکا دودی به سس مرغ طعم متفاوت و خوشمزه ای ایجاد می کند.

نوش جان!

منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد پخت چلو مرغ هستیم!





چلو مرغ خوشمزه به سبک نی نی سایت: 19 راز و رمز

چلو مرغ خوشمزه به سبک نی نی سایت: 19 راز و رمز

1. مرینیت جادویی، راز عطر و طعم بی نظیر

خیلی از مامانا توی نی نی سایت تاکید دارن که مرینیت کردن مرغ قبل از پخت، طعمش رو چند برابر بهتر می کنه.پیشنهادشون اینه که حداقل 2 ساعت و ترجیحا یک شب مرغ رو توی مخلوطی از پیاز رنده شده، سیر له شده، زعفران دم کرده، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه بخوابونید.یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه یه شب قبل مرغم رو توی ماست و زعفران می خوابونم، موقع پخت انقدر خوش عطر و طعم میشه که همه انگشتاشونم می خورن!”یه نکته دیگه که خیلی ها بهش اشاره کردن، اضافه کردن یه قاشق مرباخوری عسل یا شکر به مرینیت هست.

این کار باعث میشه مرغ موقع پخت یه کاراملیزاسیون خوشمزه داشته باشه.

بعضی ها هم پیشنهاد می کنن از ادویه های مخصوص مرغ استفاده کنید، ولی حواستون باشه که مقدارش رو کم بریزید تا طعم اصلی مرغ حفظ بشه.یه پیشنهاد جالب هم این بود که یه کم زنجبیل رنده شده به مرینیت اضافه کنید.این کار هم بوی بد مرغ رو می گیره و هم طعمش رو خاص تر می کنه.

2. تفت دادن مرغ، کلید طلایی رنگ و لعاب عالی

اکثر خانم های خونه دار توی نی نی سایت موافق این هستن که تفت دادن مرغ قبل از پخت، خیلی مهمه.این کار باعث میشه مرغ رنگ و لعاب بهتری داشته باشه و طعمش هم خوشمزه تر بشه.یه کاربر نوشته بود: “من همیشه اول مرغ رو با کره و روغن خوب تفت میدم تا طلایی بشه، بعد بقیه مواد رو اضافه می کنم.اینجوری مرغم اصلا بوی زهم نمیده.“موقع تفت دادن مرغ، حواستون باشه که حرارت زیاد نباشه، چون ممکنه مرغ بسوزه.بهترین حالت اینه که حرارت متوسط باشه و مرغ رو به آرومی تفت بدید.بعضی ها هم پیشنهاد می کنن که قبل از تفت دادن، مرغ رو خشک کنید تا بهتر سرخ بشه.

می تونید از دستمال کاغذی برای خشک کردن مرغ استفاده کنید.

اگه می خواید مرغتون خیلی خوشرنگ بشه، می تونید یه کم زردچوبه هم به روغن اضافه کنید.یه نکته دیگه هم اینه که موقع تفت دادن، مرغ رو زیاد هم نزنید، چون ممکنه تکه تکه بشه.

3. پیاز داغ فراوون، پایه اصلی سس خوشمزه

پیاز داغ یکی از مهمترین اجزای سس چلو مرغه.هرچی پیاز داغتون بیشتر و خوشرنگ تر باشه، سس چلو مرغتون هم خوشمزه تر میشه.یکی از کاربرا نوشته بود: “من برای هر یه کیلو مرغ، حداقل دو تا پیاز بزرگ استفاده می کنم.پیازها رو خوب تفت میدم تا طلایی و نرم بشن، بعد بقیه مواد رو اضافه می کنم.“موقع درست کردن پیاز داغ، حواستون باشه که پیازها نسوزن.بهترین حالت اینه که حرارت متوسط باشه و پیازها رو به آرومی تفت بدید.اگه می خواید پیاز داغتون یکدست و خوشرنگ بشه، می تونید یه کم نمک هم بهش اضافه کنید.

بعضی ها هم پیشنهاد می کنن که از پیاز قرمز برای درست کردن پیاز داغ استفاده کنید.

پیاز قرمز طعم ملایم تری داره و سس رو خوشمزه تر می کنه.یه نکته دیگه هم اینه که موقع اضافه کردن بقیه مواد به پیاز داغ، حواستون باشه که حرارت رو کم کنید تا پیازها نسوزن.

4. رب گوجه فرنگی، رنگ و طعم دلچسب

رب گوجه فرنگی یکی دیگه از اجزای مهم سس چلو مرغه که بهش رنگ و طعم دلچسبی میده. یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه رب رو جدا تفت میدم تا رنگش باز بشه، بعد به بقیه مواد اضافه می کنم. اینجوری سس چلو مرغم خیلی خوشرنگ میشه. “موقع تفت دادن رب، حواستون باشه که نسوزه. بهترین حالت اینه که حرارت کم باشه و رب رو به آرومی تفت بدید. اگه می خواید سس چلو مرغتون طعم بهتری داشته باشه، می تونید یه کم رب انار هم بهش اضافه کنید. بعضی ها هم پیشنهاد می کنن که از گوجه فرنگی رنده شده به جای رب استفاده کنید. گوجه فرنگی رنده شده طعم تازه تری به سس میده. یه نکته دیگه هم اینه که موقع اضافه کردن رب به بقیه مواد، حواستون باشه که حرارت رو کم کنید تا رب نسوزه.

5. ادویه ها، معجزه ای برای عطر و طعم بی نظیر

ادویه ها نقش مهمی در عطر و طعم چلو مرغ دارن. بهره‌گیری از ادویه های مناسب می تونه طعم چلو مرغتون رو متحول کنه. یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه از زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و هل برای طعم دادن به چلو مرغم استفاده می کنم. این ادویه ها یه ترکیب فوق العاده هستن. “موقع بهره‌گیری از ادویه ها، حواستون باشه که مقدارش رو کم بریزید تا طعم اصلی مرغ حفظ بشه. بعضی ها هم پیشنهاد می کنن که از ادویه های مخصوص مرغ استفاده کنید، ولی حواستون باشه که ترکیباتش رو خوب بخونید و یه ادویه ای رو انتخاب کنید که طعم دلخواهتون رو داشته باشه. یه نکته دیگه هم اینه که می تونید از ادویه های تازه هم برای طعم دادن به چلو مرغتون استفاده کنید. مثلاً می تونید یه کم زنجبیل رنده شده یا جعفری خرد شده به سس اضافه کنید.

6. آبلیمو، چاشنی ترش و خوشمزه

آبلیمو یه چاشنی عالی برای چلو مرغه که بهش طعم ترش و خوشمزه ای میده. یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه یه کم آبلیمو به سس چلو مرغم اضافه می کنم. این کار باعث میشه طعمش خیلی بهتر بشه. “موقع بهره‌گیری از آبلیمو، حواستون باشه که مقدارش رو کم بریزید تا طعم ترش آبلیمو غالب نشه. به جای آبلیمو، می تونید از آب نارنج هم استفاده کنید. آب نارنج طعم ملایم تری داره و سس رو خوشمزه تر می کنه. یه نکته دیگه هم اینه که می تونید آبلیمو رو در انتهای پخت به سس اضافه کنید تا طعمش بهتر حفظ بشه.

7. زعفران، عطر و رنگ دل انگیز

زعفران یه ادویه گرانبهاست که به چلو مرغ عطر و رنگ دل انگیزی میده. یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه از زعفران دم کرده برای طعم دادن به چلو مرغم استفاده می کنم. این کار باعث میشه چلو مرغم خیلی خوش عطر و رنگ بشه. “موقع بهره‌گیری از زعفران، حواستون باشه که زعفران اصل بخرید و اونو به درستی دم کنید. برای دم کردن زعفران، می تونید یه مقدار زعفران رو با یه کم آب جوش مخلوط کنید و روی حرارت غیر مستقیم (مثلاً روی بخار کتری) قرار بدید تا دم بکشه. یه نکته دیگه هم اینه که می تونید زعفران رو در انتهای پخت به سس اضافه کنید تا رنگ و عطرش بهتر حفظ بشه.

8. شکر یا عسل، طعم ملس و متعادل

اضافه کردن یه کم شکر یا عسل به سس چلو مرغ، می تونه طعمش رو ملس و متعادل کنه. یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه یه قاشق مرباخوری شکر به سس چلو مرغم اضافه می کنم. این کار باعث میشه طعمش خیلی بهتر بشه. “موقع بهره‌گیری از شکر یا عسل، حواستون باشه که مقدارش رو کم بریزید تا طعم شیرین غالب نشه. به جای شکر، می تونید از نبات هم استفاده کنید. نبات طعم ملایم تری داره و سس رو خوشمزه تر می کنه. یه نکته دیگه هم اینه که می تونید شکر یا عسل رو در انتهای پخت به سس اضافه کنید تا طعمش بهتر حفظ بشه.

9. رب انار، طعم ترش و شیرین و خاص

رب انار یه چاشنی خاص برای چلو مرغه که بهش طعم ترش و شیرین و منحصر به فردی میده. یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه یه کم رب انار به سس چلو مرغم اضافه می کنم. این کار باعث میشه طعمش خیلی خاص و خوشمزه بشه. “موقع بهره‌گیری از رب انار، حواستون باشه که مقدارش رو کم بریزید تا طعم رب انار غالب نشه. رب انار باید ترجیحا از نوع ملس باشه تا طعم چلو مرغ رو متعادل کنه. یه نکته دیگه هم اینه که می تونید رب انار رو در انتهای پخت به سس اضافه کنید تا طعمش بهتر حفظ بشه.

10. اضافه کردن فلفل دلمه ای، عطر و طعم متفاوت

اضافه کردن فلفل دلمه ای خرد شده به سس چلو مرغ، عطر و طعم متفاوتی بهش میده. یکی از کاربرا نوشته بود: “من همیشه یه کم فلفل دلمه ای رنگی خرد شده به سس چلو مرغم اضافه می کنم. این کار باعث میشه طعمش خیلی خوشمزه تر بشه. “موقع بهره‌گیری از فلفل دلمه ای، حواستون باشه که فلفل دلمه ای رو خیلی ریز خرد کنید. می تونید از هر نوع فلفل دلمه ای (قرمز، زرد، نارنجی، سبز) برای طعم دادن به چلو مرغتون استفاده کنید. یه نکته دیگه هم اینه که می تونید فلفل دلمه ای رو همراه با پیاز داغ تفت بدید تا نرم بشه.

11. بهره‌گیری از آلو بخارا، طعم ملس و ترش

اضافه کردن آلو بخارا به سس چلو مرغ، طعم ملس و ترشی به آن می بخشد که بسیار لذیذ است. یکی از کاربران نوشته بود: “من چند عدد آلو بخارا را نیم ساعت قبل از پخت به سس اضافه می کنم. طعمش عالی میشه!”قبل از اضافه کردن آلو بخارا، حتماً آنها را بشویید. آلو بخارا را می‌توانید هم به صورت درسته و هم به صورت خرد شده به سس اضافه کنید. مقدار آلو بخارای مورد استفاده را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. اگر آلو بخارای شما خیلی ترش است، مقدار کمتری استفاده کنید.

12. پخت با حرارت ملایم، راز مغز پخت شدن مرغ

پخت مرغ با حرارت ملایم، باعث می شود که مرغ کاملاً مغز پخت شود و طعم بهتری داشته باشد. یکی از کاربران توصیه کرده بود: “به هیچ عنوان حرارت را زیاد نکنید. اجازه دهید مرغ با حرارت کم و به آرامی پخته شود. “اگر حرارت زیاد باشد، مرغ می سوزد و داخل آن خام می ماند. برای پخت بهتر، می‌توانید از شعله پخش کن استفاده کنید. مدت زمان پخت مرغ بسته به اندازه تکه های مرغ دارد، اما به طور کلی حداقل یک ساعت زمان لازم است. در حین پخت، هر از گاهی مرغ را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت پخته شود. پخت با حرارت ملایم، تضمین کننده طعم و بافت عالی چلو مرغ شما خواهد بود.

13. آب مرغ خانگی، جایگزین عالی برای آب

بهره‌گیری از آب مرغ خانگی به جای آب معمولی در پخت چلو مرغ، طعم آن را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد. یکی از کاربران نی نی سایت نوشته بود: “من همیشه از آب مرغ خانگی استفاده می کنم. طعم چلو مرغم حرف نداره!”برای تهیه آب مرغ خانگی، می‌توانید استخوان های مرغ را با کمی سبزیجات معطر (پیاز، هویج، کرفس) بجوشانید. آب مرغ خانگی را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. اگر آب مرغ خانگی در دسترس ندارید، می‌توانید از عصاره مرغ نیز استفاده کنید، اما آب مرغ خانگی طعم بهتری دارد. بهره‌گیری از آب مرغ، یک ترفند ساده اما موثر برای خوشمزه تر کردن چلو مرغ است. به جای دور ریختن استخوان های مرغ، از آنها برای تهیه آب مرغ استفاده کنید.

14. اضافه کردن کمی کره، لطافت و عطر بیشتر

اضافه کردن کمی کره در انتهای پخت چلو مرغ، باعث لطافت و عطر بیشتر آن می شود. یکی از کاربران پیشنهاد کرده بود: “یک قاشق غذاخوری کره را در 15 دقیقه پایانی پخت به سس اضافه کنید. طعمش عالی میشه!”کره را می‌توانید به صورت تکه های کوچک به سس اضافه کنید. اضافه کردن کره باعث می شود سس چلو مرغ غلیظ تر شود. اگر به لاکتوز حساسیت دارید، می‌توانید از روغن زیتون یا روغن کنجد به جای کره استفاده کنید. کره، طعم و عطر خاصی به چلو مرغ می بخشد که بسیار دلپذیر است. در بهره‌گیری از کره زیاده روی نکنید، زیرا چلو مرغ شما بیش از حد چرب می شود.

15. بهره‌گیری از سبزیجات معطر، عطر و طعم بی نظیر

اضافه کردن سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز خرد شده به سس چلو مرغ، عطر و طعم بی نظیری به آن می بخشد. یکی از کاربران نی نی سایت نوشته بود: “من همیشه کمی جعفری و گشنیز خرد شده را در 10 دقیقه پایانی پخت به سس اضافه می کنم. طعمش فوق العاده میشه!”سبزیجات معطر را قبل از استفاده به خوبی بشویید و خرد کنید. می‌توانید از سبزیجات خشک نیز استفاده کنید، اما سبزیجات تازه طعم بهتری دارند. سبزیجات معطر را در انتهای پخت اضافه کنید تا عطر و طعم آنها حفظ شود. علاوه بر جعفری و گشنیز، می‌توانید از شوید، ریحان و مرزه نیز استفاده کنید. انتخاب سبزیجات معطر بستگی به ذائقه شما دارد.

16. دم کردن برنج با کره و زعفران، برنجی خوش عطر و طعم

دم کردن برنج با کره و زعفران، باعث می شود برنج شما خوش عطر و طعم شود و ظاهری مجلسی داشته باشد. یکی از کاربران توصیه کرده بود: “بعد از آبکش کردن برنج، کمی کره و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و دم بگذارید. برنجتون خیلی خوشمزه میشه!”کره را قبل از اضافه کردن به برنج، آب کنید. زعفران دم کرده را می‌توانید به صورت یکنواخت روی برنج پخش کنید یا فقط روی قسمتی از آن بریزید. برای دم کردن برنج می‌توانید از دم کنی استفاده کنید. به جای کره می‌توانید از روغن حیوانی یا روغن کنجد نیز استفاده کنید. اضافه کردن کره و زعفران به برنج، یک ترفند ساده برای داشتن برنجی خوشمزه و خوش عطر است.

17. بهره‌گیری از سیب زمینی سرخ کرده، تزیین و طعم دلپذیر

تزیین چلو مرغ با سیب زمینی سرخ کرده، هم ظاهر آن را زیباتر می کند و هم طعم دلپذیری به آن می بخشد. یکی از کاربران نی نی سایت نوشته بود: “من همیشه دور چلو مرغم سیب زمینی سرخ کرده می چینم. هم خوشگل میشه هم خیلی خوشمزه است!”سیب زمینی ها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید و سرخ کنید. برای سرخ کردن سیب زمینی ها از روغن سرخ کردنی استفاده کنید. سیب زمینی ها را بعد از سرخ کردن روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. می‌توانید سیب زمینی ها را قبل از سرخ کردن با کمی نمک و فلفل مزه دار کنید. تزیین چلو مرغ با سیب زمینی سرخ کرده، یک ایده ساده و جذاب است.

18. سرو با دورچین مناسب، اشتهای بیشتر

سرو چلو مرغ با دورچین مناسب، باعث افزایش اشتها و لذت بردن بیشتر از غذا می شود. یکی از کاربران پیشنهاد کرده بود: “چلو مرغ را با ترشی، سالاد شیرازی و سبزی خوردن سرو کنید. خیلی خوشمزه میشه!”دورچین ها میتوانند شامل سبزیجات تازه، ترشی، سالاد، ماست و خیار و … باشند. انتخاب دورچین ها بستگی به سلیقه شما دارد. تنوع در دورچین ها، باعث می شود چلو مرغ شما جذاب تر به نظر برسد. از دورچین هایی استفاده کنید که با طعم چلو مرغ همخوانی داشته باشند. سرو با دورچین مناسب، یک ترفند ساده برای لذت بردن بیشتر از غذا است.

19. نکته آخر: عشق و حوصله، چاشنی اصلی هر غذا

هیچ غذایی بدون عشق و حوصله، خوشمزه نخواهد شد. پس با عشق و حوصله آشپزی کنید و از خوردن غذای خود لذت ببرید!یکی از کاربران نی نی سایت نوشته بود: “مهمترین نکته در آشپزی، عشق و حوصله است. با عشق آشپزی کنید و مطمئن باشید غذاتون خوشمزه میشه!”به مواد اولیه غذا احترام بگذارید. در حین آشپزی، به موسیقی گوش دهید و از آن لذت ببرید. آشپزی را به عنوان یک تفریح و سرگرمی در نظر بگیرید. از امتحان کردن دستورهای جدید نترسید. با عشق و حوصله آشپزی کنید و مطمئن باشید بهترین غذا را خواهید پخت!

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. یاد گرفتم که اضافه کردن یه کم رب انار به سس مرغ چه طعم خاصی بهش میده و اینکه خشک کردن مرغ قبل از تفت دادن واقعا فرقش رو میذاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا